Tekst objavljen: 17.09.2013 10:00        


Iako je opšte poznato da ličnosti iz sveta šou biznisa zarađuju milionske sume, svaki novi projekat nekih holivudskih "faca" izvor je i novih informacija o honorarima umetnika. Rekorder je Robert "Iron Man" Downey Jr. sa zaradom od 50 miliona dolara.

Evo koliko zarađuju vaši omiljeni holivudski glumci

Hollywood reporter nedavno je objavio zanimljivu listu od čak 23 zvezde šou biznisa i njihove zarade na najnovijim projektima.

Na početku se našla Angelina Jolie koja će za nastavak filma "Salt 2" uzeti 20 miliona dolara čime će zacementirati status kraljice liste.

Njen suprug Brad Pitt, s Cadillacom je potpisao tri miliona dolara vredan ugovor, a reklama za Chanel No. 5 donela mu je 7 miliona dolara.

Pop diva Beyonce za ugovor s Pepsijem uzela je 50 miliona dolara, a Time je uvrstio na listu sto najuticajnijih osoba industrije zabave.

Cameron Diaz zaradila je 42 miliona dolara od komedije "Bad Teacher", ali samo zato što je ulogu prihvatila za milion dolara, ali sa udelom procenta od zarade filma.

Daniel Craig ušao je klub glumaca koji zarađuju 20 miliona dolara po filmu nakon što je prihvatio ulogu u sledećem Jamesu Bondu, a Danielu Radcliffeu je to pošlo za rukom kada je snimio poslednji nastavak Harryja Pottera.

Denzel Washington, iskusni član "kluba 20", taj iznos je dobio i za poslednji "2 Guns", a kolega iz filma Mark Wahlberg je takođe dobio 20 miliona dolara, dok inače zarađuje između 16 i 18 miliona.

Akciona zvezda Dwayne Johnson po filmu zarađuje 15 miliona dolara, a u samo dva meseca pojavio se u tri hita: "G.I. Joe: Retaliation", "Pain and Gain" i "Fast & Furious 6". Za novi film "Hercules", dobiće 12 miliona dolara.

George Clooney ima naviku da se pojavi u filmovima za koje je "slabije" plaćen, ali samo od ugovora s Nespressom, zaradio je 40 miliona dolara.

Jennifer Aniston po filmu može da inkasira i po pet miliona dolara, koliko je dobila i za najnoviju komediju "We're the Millers".



Kristen Stewart je za poslednji nastavak "Sumrak sage" zaradila 20 miliona dolara, isto koliko i njen bivši, Robert Pattinson, ali postao je i zaštitno lice Diora za sumu od 12 miliona dolara.

Leonardo DiCaprio i Will Smith takođe su se našli u "klubu 20" dok Liam Neeson za svoje akcione trilere može da "ubere" između 10 i 15 miliona dolara.

Zanimljivo je pomenuti da je Matthew McConaughey za "Dallas Buyers Club" uzeo samo 200 hiljada dolara, ali, ako film uspe na blagajnama, mogao bi da zaradi puno više, pošt mu sleduje procenat.

Najplaćeniji glumac na listi svakako je Robert Downey Jr. koji je za poslednji nastavak "Iron Mana" uzeo 50 miliona dolara. Nije na odmet pomenuti i da mu ugovor s HTC, donosi dodatnih 12 miliona dolara.

Veteran Sylvester Stallone nakon gotovo 40 godina na sceni i dalje dobija visoke iznose, a od nastavka "Expendablesa" zaradiće 15 miliona dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana