Tekst objavljen: 27.04.2013 11:00        


Kompanije Folksvagen grupe su najpopularniji poslodavci kod diplomaca i mladih inženjera, pokazalo je istraživanje evropskog instituta za HR marketing i regrutovanje, koje objavila firma Porše SCG.

Folksvagen napoželjniji poslodavac u Nemačkoj

Ukupno 40 odsto anketiranih inženjera navelo je kompanije te grupe kao svoje omiljene poslodavce. Oko 18,4 odsto mladih inženjera bi više volelo da se zaposli pri brendu Audi, 11, 6 pri brendu Porše i 10,7 odsto pri Folksvagenu.

Među poslovnim diplomcima svaki četvrti bi voleo da se pridruži Folksvagen grupi i to 12 odsto Audi brendu, 7,8 odsto Folksvagenu, i 7,2 odsto brendu Porše.

Član upravnog odbora za ljudske resurse Horst Neuman izjavio je da VW svake godine jača svoj tim sa oko 10.000 mladih sa univerzitetskom diplomom.

Za njih je predviđen startap direkt program obuke, u okviru stručnih oblasti, gde diplomci s internacionalnom orijentacijom mogu steći iskustvo u nekoliko međunarodnih firmi.

Folksvagen nudi i program za studente koji spremaju doktorski rad, direktan pristup za kandidate sa više od tri godine iskustva, kao i mogućnosti za rad preko leta, staž za studente i rad na studentskim tezama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Volkswagen VW Folksvagen fabrika automobila automobilska industrija posao karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana