Tekst objavljen: 06.12.2012 10:19        


Videoklip za pesmu "Gangnam Style" koji je najgledaniji u istoriji sajta YouTube približava se milijarditom gledaocu, što tvorca pesme i spota, Park Dže-Sanga (PSY) čini sve bogatijim.

"Gangnam Style" doneo milione korejskom reperu

On će samo od TV reklama, reklama na sajtu YouTube i i prihoda od skidanja pesme ove godine zaraditi 7,9 miliona dolara.

Što se tiče legalnih skidanja pesme sa Interneta, "Gangnam Style" je u SAD skinuta oko 2,7 miliona puta i otkako se pojavila je na prvom ili drugom mestu najprodavanijih. Pesma se prodaje za 1,29 dolara u Eplovoj onlajn prodavnici, koja je najjača na tržištu. Epl obično zadržava za sebe oko 30 odsto svih prihoda od prodaje, pa bi PSY i njegov menadžeru mogli da zarade oko 2,4 miliona dolara.
Kako piše Asošijeted pres (AP), najveći deo prihoda neće doći iz Parkove rodne Južne Koreje ili iz drugih azijskih zemalja. Naime, od onlajn prodaje muzike u svojoj zemlji on će zaraditi manje od 60.000 dolara.

AP u svojoj analizi pokazuje kako funkcioniše način na koji je Park došao do ogromne zarade u svetu.

Video spot za "Gangnam Style" je od objavljivanja u julu imao više od 880 miliona pregleda na Jutjubu, dok zvanični kanal repera PSY ima gotovo 1,3 milijardu pregleda.

Kompanija za onlajn video reklame Tjubmogul (TubeMogul) procenjuje da su PSY i njegov agent, firma Ig entertejnment (YG Entertainment) zaradili oko 870.000 dolara na ime svog dela zarade od reklama koje idu zajedno sa jutjub video klipovima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
youtube zarada reklama muzika gangam style psy

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana