Tekst objavljen: 20.09.2012 8:33        


U Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove hrvatskog Sabora stigle su prijave 199 lica koja žele posao u petočlanoj dobro plaćenoj komisiji za sprečavanje sukoba interesa.

Hrvatska: Za pet radnih mesta konkuriše 200 ljudi

Prijave za ovaj primamljivi posao s platom od oko 17.000 kuna (oko 2.300 evra) primale su se do 13. septembra. Tri prijave stigle su posle roka.

Za posao je zainteresovan i zamenik županijskog tužioca u Zagrebu Ivica Ovčar, državni sekretar u ministarstvu pravde u mandatu prošle Vlade Tatjana Vučetić, bivši ustavni sudija Nevenka Šernhorst, bivši šef kriminalističke policije Boris Spudić i nekadašnji šef osječke policije Josip Begović.
Predsednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Šime Lučin izjavio je da se za člana komisije prijavilo 166 kandidata, a za predsednika trideset.

List piše da među kandidatima dominiraju novinari, kako s interenet portala, tako i iz ugašenih, ali i postojećih medija, pa i medija na lokalnom nivou.

Osim diplome uslovi za dobijanje posla su najmanje osam godina rada u profesiji, neosuđivanost, kao i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak za dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Predsednik komisije mora biti i pravnik s položenim pravosudnim ispitom.

Kandidat ne sme biti član političke stranke u poslednjih pet godina, a mora potpisati saglasnost za bezbednosnu proveru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Hrvatska nezaposlenost zaposlenje konkurs karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana