Tekst objavljen: 08.06.2013 11:30        


Halsi Majnor je pre pet godina bio milijarder, a danas je čovek u dugovima koji prodaje i poslednje vrednosti koje su mu preostale.

Imati pa nemati: Kako je milijarder bankrotirao

Majnor (48) je pionir tehnologije i osnivač mreže CNET koju je pokrenuo 1993. a prodao je u vreme izbijanja finasijske krize 2008. godine za 1,8 milijardi dolara, kao i kompaniju Grand Sentral Komunikejšen (GSC) koju je prodao Guglu za 65 miliona dolara.

Dugovi, porezi, propala ulaganja, promašene investicije na kraju su mu odnele čitavo bogatstvo. Prema podacima koji je dostavio sud iz Los Anđelesa, fond koji upravlja njegovim bogatstvom Majnor Ventures, duguje 100 miliona dolara 60 različitih finasijskih institucija.
Ovaj poslovni čovek, ljubitelj umetnosti i konja, zaradivši na tehnološkim kompanijama milijarde, počeo je da ulaže u nekretnine, umetničke predmete ali i da se kladi na trkama konja zbog čega je njegovo bogastvo počelo vrtoglavo da se topi.

Majnor je novac ulagao u izgradnju luksuznih hotela koji nikada nije dovršio i koje je morao, zapavši u dugove, da proda u bescenje.

On je 2007. godine uložio 22 miliona dolara u repliku grada Versaja i palate, koja se nalazi u predgrađu San Franciska, ali i to je ostalo nedovšeno jer mu je nedostalo 15 miliona dolara za završetak projekta.

Učestvovao je na aukcijama kuće Sotebi i kupovao umetnička dela, međutim, zbog kašnjenja sa isplatom za tri slike, od njega je sudskim putem zatraženo da isplati 6,6 miliona dolara.

Kuću koju je kupio u Los Anđelesu za 20 miliona dolara prodao je za 11 miliona dolara, a razvod sa suprugom koštao ga je više od 100 miliona dolara.

Proglasio je bankrot, ali i predstavnicima za štampu poručio da "biti preduzetnik znači i prihvatiti finansijski rizik".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
milijarder milijarderi superbogataši bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana