Indikativni kurs Evra na dan 27.10.21. :: 117.5800 rsd
Tekst objavljen: 05.12.2012 16:52        


Mršteći se od bola, muškarci u Indiji dozvoljavaju strancu da im očisti uši na ulici - i to uz pomoć čelične igle i malo vate. Kako piše britanski "Dejli mejl", cena jednog tretmana je četvrt funte, što je, prevedeno u srpsku valutu, oko 35 dinara.

Indijski biznis: Čišćenje ušiju na ulici za 35 RSD

Muhamed Abas (38) živi od čišćenja ušnih šupljina još od kad ga je otac naučio ovom neobičnom zanatu.

Muhamed kaže da ne želi da i njegova deca jednog dana rade ovaj posao i da ih je zato upisao u dobre škole. Međutim on će ovim poslom nastaviti da se bavi jer ga je to zamolio otac - da nastavi tradiciju. - Ja nisam učio, ni završavao škole i nemam bolju opciju od ove - kaže on.
Njegov jedini alat su oštra čelična igla, malo vate i pinceta kojom uklanja labav vosak - a onda sve to čuva u svojoj kapi dok šeta ulicom u potrazi za mušterijama.

Međutim, Muhamed tvrdi da je ovo profesija koja izumire jer mlađe generacije radije kupuju štapiće za uši.

- Zanatu me je naučio otac, a njega je naučio njegov deda. Naša porodica čisti tuđe uši decenijama - rekao je Muhamed koji čišćenjem tuđih ušiju izdržava svoju ženu i četvoro dece.

- Očistim 20-30 pari ušiju u toku dana, ali većinom su to stare mušterije. Retko mi dolaze mladi ljudi da čistim njihove uši. Oni radije koriste štapiće - priča on.

- Probao bih da radim neki novi posao. Svi treba da pokušaju da nađu da rade nešto bolje. Ali nije ni ovaj posao loš. Skoro svaki dan uspem da zaradim za dva obroka, i to je u redu - dodaje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
indija biznis posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana