Tekst objavljen: 21.02.2013 11:28        


Kaizen (改善, prev. "promenom ka uspehu"), posle Drugog svetskog rata je prvo sproveden u više japanskih kompanija, pod uticajem američkih kompanija i njihovih uspešnih menadžera. Kasnije se ta uspešna metoda proširila po celom svetu.

Kaizen - japanska metoda za uspeh u biznisu

Najvažnije je da koristite sve cake kako biste sebi olakšali život, a glavni cilj je raditi manje uz postizanje napretka i uspeha.

Naučite kako da koristite Kaizen metodu u sedam koraka:

1. Napravite svaštaru svih primera na koje naiđete. Od raznih usputnih materijala na koje naletite, vizit karti, brošura, flajera i postera. S vremena na vreme pogledajte sve što ste sakupili, podelite sa svojim kolegama - možda se rodi neka nova ideja. Ovo je najbolje raditi u grupi ili u vašem kolektivu, gde i drugi mogu da dodaju svoje ideje i primere.

2. Čuvajte svoju digitalnu svaštaru u nekoj onlajn foto blog formi – ili privatnoj ili otvorenoj za javnost, gde ostavljate sve svoje ideje ili primere koji vam se učine interesantnim.

3. Usudite se da budete malo neobični. Učestvujte u nečemu što vam se učini kreativnim, a drugi misle da je van vaše lige. Ako vam je uvek udobno, onda verovatno ne napredujete.4. Stimulišite "desnu stranu" vašeg mozga, svirajući neki instrument koji ste oduvek želeli. Sviranje muzike aktivira mozak na kreativni način koji može da obogati vaš poslovni i privatni život. Nikad nije kasno da počnete da svirate!

5. Čitajte knjige o grafičkom dizajnu, tipografiji, bojama, fotografiji, pravljenju dokumentarnih filmova, pa čak i arhitekturi i drugim oblastima dizajna. Nikad ne znate gde će se roditi ideja.

6. Isključite se ponekad - bez mobilnog telefona i kompjutera. Idite u šetnju ili uradite bilo šta što vam pomaže da usporite malo svoje "poslovne misli".. I upravo tada se nova otkrića dešavaju. Mozak nikad ne spava, a vi se ipak opuštate.

7. Napravite prezentaciju onoga što ste naučili. Najbolji način da produbite i učvrstite svoja nova saznanja jeste da ih podelite sa drugima. Pravo učenje dešava se kada ga podelite sa drugima.

Primenjujući ove tehnike bićete pripremljeni kada šef bude zatražio ekspresne ideje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
japanci biznis posao uspeh japan kaizen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana