Tekst objavljen: 20.03.2013 11:30        


Budući poslovni ljudi, moćni i uticajni biznismeni danas su deca sa svojim dečjim brigama u svetu igre. Možda će baš vaše dete jednog dana voditi svoju kompaniju i zapošljavati stotine ljudi. Kako god bilo, vaspitavajte svoju decu tako da im olakšate ulazak u svet posla, obaveza, komunikacije i ideja.

Kako da vaspitate dete da bude uspešno u poslu?

Da biste pripremili decu da u svakodnevnom životu pronalaze nove poslovne ideje, razvijajte njihove sposobnosti da rešavaju probleme. Ako dete ima problem, zajedno pronađite rešenje. Kroz razgovor.

Navedite ga da definiše problem, da pronalazi za njega sva moguća rešenja, izmeri svako od njih i da odabere najbolje. Dete će biti u životu uspešnije ako verbalizuje svoje probleme i o njima razgovara.

Vaša deca treba da uče iz neuspeha. Kada dožive neuspeh pričajte sa detetom - šta bi narednog puta uradilo da se desi ista situacija. Deca se ovako ne osećaju kritikovano, već ovakav pristup prihvataju kao pozitivnu poruku.

Dozvolite deci da donose odluke. Samopouzdanje ima svaki uspešan biznismen i ono se formira od malih nogu. Navedite ih da donose odluke i da se zbog toga dobro osećaju. I kada su mali, deci nikada nemojte nuditi mnogo izbora. Neka biraju od dva ili tri.

Veliki biznismeni preuzimaju velike rizike i tu je njihova veličina. Ali, ta se osobina ne može steći preko noći. Svojoj deci dozvolite da upoznaju svoje granice, da ih testiraju, da razviju osećaj nadmoći. Kada se vaše dete nađe u riskantnoj situaciji, u početku pomozite, a kasnije se povlačite kako bi postajalo sve nezavisnije. Kako budu jednu po jednu rešavali, rašće njihovo samopouzdanje i vera u sebe kada preuzimaju rizike.

Decu često uče da slepo prate pravila. Ovo nije odlika uspešnih biznismena. Pitajte ih za njihovo mišljenje o ustanovljenim pravilima, zašto misle da su loša, šta bi promenili i to moraju obrazlagati racionalno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uspeh roditelji deca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana