Tekst objavljen: 05.04.2013 11:49        


Konkurs za posao je gotov. Poslodavac je primio 150 biografija u inbox. Kako se vaš ističe? Evo nekoliko vrlo jednostavnih saveta koji će vam pomoći da se prikažete u najboljem svetlu već u CV-ju.

Konkurs za posao je gotov: Kako se vaš CV ističe?

Držite se standardnog fonta

Ako se prijavljujete za kreativan posao možete se poigrati izgledom biografije. U svakoj drugoj opciji najbolje bi bilo da koristite sledeće fontove.

Najbolji font: Times New Roman, Georgia
Dobar font: Arial, Tahoma
Veličina fonta: 10 – 12 (10 za sve informacije, 12 za bitne informacije kao što su vaše ime i prezime, zvanje, dosadašnja zanimanja)

Važne informacije na prvom mestu

Poslodavac u proseku potroši na CV od 15 do 20 sekundi. Bitne stvari zato uvek stavite na prvo mesto. Na primer, relevantno radno iskustvo. Ili popis stranih jezika koje tečno govorite. Izbacite svaku suvišnu informaciju. Vaše bračno stanje nije važno, kao ni vaše državljanstvo ili koju ste osnovnu školu završili.

Ne budite tako uštogljeni

Životopis nije samo odraz vaših postignuća već i vaše osobnosti. Budite samouvereni kada govorite o svojim dostignućima.Pokažite da ste ponosni svojim dosadašnjim obrazovanjem, poslovima, aktivnostima.

Redovno ažurirajte CV

Možda ćete vremenom neke informacije iz CV-ja odlučiti trajno da izbacite. Ili ste pročitali koristan savet i zaključili da neke stvari jednostavno ne morate da navedete.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
traženje posla intervju za posao razgovor za posao oglasi za posao konkurs za posao biografija CV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana