Tekst objavljen: 22.03.2013 13:30        


Mladi indijski IT preduzetnici imaju problema s pronalaženjem žena - a Vlada im ne pomaže. Ako ste mladi preduzetni Indijac sa IT startap firmom, pa još tražite ženu - bolje da je nemate – firmu, a ne ženu.

Najnepoželjniji mladoženja u Indiji - IT stručnjak

To je, barem, zaključak autora ‘Svetskog Startap Izveštaja’ , projekta koji prati uslove za start-up kompanije u više zemalja sveta, predvođenog preduzetnikom iz Silicijumske doline, Bovei Ganom.

I dok bi američki roditelji bili oduševljeni da vide svog sina ili ćerku koji će se venčati za nekog novog Marka Cukerberga, ovaj koncept “silicijumskog bogatstva” još nije pogodio Indiju. U ovoj zemlji desio se samo jedan pokušaj tehnološkog IPO izlaska na berzu, a koji nije potekao iz već dobro uhodanog IT outsourcing sektora, ističe se u ovom izveštaju.
Prema poslednjem poglavlju izveštaja koji obuhvata Indiju, indijske porodice imaju tendenciju da se “namršte” kada im se spomenu osnivači IT startapova (verovatno se misli na muške osnivače, jer se od Indijaca tradicionalno očekuje da budu uspešni ).

Osnivanje tehno-firmi je "veliki socijalni rizik", kažu oni. U očima indijskih roditelja, dodali su, start-up osnivači su kao neki “umetnici koji nimalo glamurozno sastavljaju kraj s krajem”.

Štaviše, "ako želite da nekog (muškarca) nagovorite da se pridruži vašem start-upu, verovatno ćete završiti tako što ćete čitavu njegovu familiju uveravati kako je to prava stvar”.

Indijski tehno-preduzetnici biju tešku bitku, kako se ističe u ovom izveštaju, pre svega jer su, usled loše internet infrastrukture i nesvrsishodnih propisa, mogućnosti za uspešan početak internet-firme veoma sužene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
start-up start up it industrija IT kompanije indija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana