Tekst objavljen: 21.02.2013 17:01        


Naftna industrija Srbije započela je program "NIS šansa 2013" kroz koji će 300 mladih bez radnog iskustva sa završenom srednjom stručnom školom ili fakultetom dobiti priliku da se zaposle u toj naftnoj kompaniji.

NIS nudi šansu za posao za 300 mladih

Najboljima od njih će kompanija nakon devet, odnosno dvanaest meseci ponuditi zaposlenje. Svršeni diplomci će dobiti priliku da se zaposle u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

Konkurs za učešće u programu "NIS šansa 2013" biće otvoren do petka, 1. marta. Diplomci prijave mogu da se podnesu na kompanijskom veb sajtu www.nis.rs ili preko nacionalnog portala za zapošljavanje Infostud (www.infostud.com), a kandidati sa srednjom stručnom spremom mogu se prijaviti i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.
Potrebno je i da imaju završen jedan od sledećih fakulteta u trajanju od četiri godine: Ekonomski, Filozofski, Tehnološki, Prirodno-matematički, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Rudarsko-geološki fakultet, Pravni fakultet, Arhitektonski fakultet, Građevinski fakultet, Saobraćajni fakultet, Elektrotehnički fakultet, Fakultet za zaštitu životne sredine i zaštitu na radu ili Mašinski fakultet. Prednost pri zapošljavanju će imati kandidati sa ostvarenim prosekom iznad 8,5 u toku studiranja.

Kandidati sa završenom srednjom stručnom školom obrazovnih profila: mašinski tehničar, mašinobravar, bravar, elektrozavarivač, tesar, zavarivač, metalostrugar, automehaničar, hemijski tehničar i električar će dobiti priliku da rade u Zrenjaninu, Subotici, Kikindi, Turiji i Trešnjevcu. Prednost će imati kandidati sa boljim rezultatima u toku školovanja.

Dosad je priliku da rade i da se profesionalno usavršavaju dobilo više od 400 mladih, dok je plan da do kraja ove godine, kroz dve faze, prvu koja je počela u februaru i drugu koja kreće na jesen, NIS zaposli ukupno oko 700 mladih ljudi.

NIS je prošle godine dobio titulu Najboljeg poslodavca od Srpske asocijacije menadžera, dok kompaniju 25 odsto studenata smatra najboljim mestom za početak profesionalne karijere.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
naftna industrija srbije energetika najbolje kompanije zaposlenje posao nezaposleni nezaposlenost mladi diplomci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana