Tekst objavljen: 10.09.2012 11:42        


Sve je više mladih Novosađanki koje su bukvalno same sebe zaposlile, odnosno od hobija napravile unosan biznis. Spoj znanja i ideja na tržište je izbacio garderobu, nakit, novčanike, suvenire, aksesoare i razne druge rukotvorine, koje devojke plasiraju preko izložbi i interneta.

Od hobija napravile sebi unosan posao

- Jedan od njih je Nina Karlavaris koja kreira kupaće kostime koju su za vrlo kratko vreme dostigli zavidnu popularnost među Novosađankama.

- Moj rad se može prepoznati po perlicama na donjem delu, pertlanju na leđima ili gornjem delu na jedno rame - kaže Nina Karlavaris.

Jana i Jovana Šolaja su otišle korak dalje pa su posle kupaćih kostima počeli da kreiraju i haljine, majice, suknje, šortseve, pa čak i venčanice.

- Počele smo pre tri godine i prva serija kupaćih kostima je bukvalno planula. Sve prodajemo putem Fejsbuka i ni ne treba nam veb-stranica. Kako koji komad garderobe postavimo na internet, ubrzo se proda - kaže Jana Šolaja.

Ona je dodala da planiraju da otvore radionicu i zaposle dve krojačice jer sestre ne mogu same da postignu sav posao. Devojke najavljuju za sledeću kolekciju pepito i karo dezen, po kojem su prepoznatljive.

Mirna Grubor je videvši od koleginice kako dobro posluje sa izradom i prodajom narukvica, odlučila da počne da pravi minđuše.

- Nazvala sam svoj brend „Mačka i tačka” jer sam ljubitelj ovih životinja, koje se mogu naći i kao motiv na mojim minđušama - kaže Gruboreva.

Ona dodaje da je dosad pravila minđuše od polimer gline, a da trenutno radi na kolekciji minđuša od kože.

Iza Fejsbuk stranice „Biljina hobi svaštaonica” stoji Biljana Dudaš koja osim minđuša od polimerne gline, pravi i novčanike, nesesere, prstenje pa i odeću za pse.

- Počela sam sa poslom pre tri godine, a danas organizujem izložbe i male sajmove na kojima prodajem sve što napravim. Pošto i šijem, često se na mojim novčanicima mogu videti našiveni razni motivi, ali i sebi pravim garderobu - kaže Dudaševa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nakit garderoba samozaposlenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana