Tekst objavljen: 16.07.2013 10:00        


U Britaniji je u 2011. godini daleko veći broj bankara zaradio po milion evra nego što je to bio slučaj u drugim članicama Evropske unije.

Ova evropska zemlja je raj za bankare-milionere

Objavljujući prvi put podatke o platama bankara, Evropska bankarska agencija (EBA) navodi da je 2.436 bankara u Britaniji zaradilo po milion evra, ili čak više u 2011. godini, prenosi Rojters.

Od tog broja, 1.809 njih je zaposleno u investicionom bankarstvu, 85 u maloprodajnom bankarstvu, 182 se bavi upravljanjem aktivama, a 360 je u drugim bankarskim sektorima, navedeno je u izveštaju EBA, koji ima za cilj prikupljanje podataka u cilju izrade propisa za ograničenje bankarskih bonusa, koji će stupiti na snagu od 2014. godine.

Britanija se protivila predlogu da bonusi ne budu veći od godišnje plate, ali su je nadglasale preostale evropske zemlje koje veruju da će se na taj način sprečiti preuzimanje prevelikih rizika zarad dobijanja velikih bonusa, kao što je to bio slučaj u periodu pre izbijanja finansijske krize.

EBA, koja predlaže da plata bankara ne može biti veća od 500.000 evra godišnje, saopštila je da je samo 170 bankara u Nemačkoj imalo zaradu veću od miliona evra, zatim 162 u Francuskoj, 125 u Španiji, 96 u Italiji i 36 u Holandiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milioneri Britanija zarade najveće plate visoke plate bankari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana