Tekst objavljen: 24.05.2013 11:30        


Prema podacima statističkog Biroa za zapošljavanje u SAD najbolje plaćen posao u ovoj zemlji je posao anesteziologa dok je najslabije plaćen pomoćnik u frizerskom salonu.

Ovo su najbolje i najslabije plaćeni poslovi u SAD

Prema tim podacima, oko 30 hiljada anesteziologa koji rade u SAD, prosečno prima nešto više od 23.000 dolara godišnje, dok hirurzi koji su drugi na listi u proseku primaju tačno 230.000 dolara.

U prvih deset najplaćenijih zanimanja prednjače ona iz oblasti zdravstva, pa su tako treći na listi akušeri i ginekolozi, dok iza njih slede maksilofacijalni hirurzi, internitsi, ortodonti, lekari opšte prakse, fizijatri i izvršni direktori koji u proseku zarađuju 176 hiljada dolara godišnje.

Kada je reč o najmanje plaćenim poslovima tu dominiraju oni koji su vezani za industriji hrane.

Ipak na prvom mestu nalaze se pomoćnici frizera koji zarađuju svega 8,94 dolara na sat, dok oni koji su stalno zaposleni primaju godišnje platu od 18,600 dolara.

Za njima slede pomoćni radnici u kuhinjama, kuvari u restoranima brze hrane, perači sudova, kasiri, hostese u restoranima, farmeri i radnici na farmama, pomoćni radnici u parkovima zabave, kao i vratari koji primaju 20 hiljada dolara godišnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika sjedinjene američke države SAD prosečna zarada prosečna plata zarada plata karijera posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana