Tekst objavljen: 19.12.2012 14:10        


I ljudi bez radnog iskustva moraju da napišu CV. A šta u njega uopšte da stavimo? Prvo, ne preterujte sa informacijama - sve treba da stane na list papira, da bude napisano kratko i jasno!

Pobedite konkurenciju: Par trikova za odličan CV

Pišite biografiju jednostavno i pregledno, bez nepotrebnih nabrajanja i fraza, a što se izgleda tiče, najbolje je koristiti belu podlogu, odnosno papir bez ukrasa, sličica, šarenih boja. Najbolji font je Arial ili Calibri, veličina - 11 ili 12, sa proredom 1 i po.

Lični podaci i iskustvo

Kod ličnih podataka bitno je biti tačan i nabrojati ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu, koja mora da izgleda službeno.

Nedostatak radnog iskustva možete da kompenzujete nabrajanjem područja rada koji vas zanimaju, veština, dve tri-vrline (npr. organizovanost, tačnost). Pod praksom se podrazumeva i volontiranje i drugi poslovi koje ste radili.

Obrazovanje i ostale sposobnosti

Kod navođenja obrazovanja informacije navodite obrnutim redom - od najnovijih prema starijima (fakultet, srednja školu), ali ne i osnovnu školu! Nabrojte sve strane jezike koje govorite.

Osnovno što treba da se nabroji kod kompjuterskih veština je poznavanje MS Office paketa i korišćenje interneta, a ako posedujete druge diplome, navedite i njih.

Društvene mreže

Ako imate LinkedIn profil, u kategoriji društvenih mreža postavite link, kao i link na blog ako je blizak poslu na koji se javljate. Profil na Fejsbukuku ne treba navoditi, osim ako ga ne koristite baš za promociju hobija ili radova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
CV biografija konkurs za posao oglasi za posao razgovor za posao intervju za posao karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana