Tekst objavljen: 04.05.2013 11:30        


Dejv Gold, osnivač lanca prodavnica “Sve za 99 centi” je sigurno voleo bagatelu, ali je umro neverovatno bogat. Gold, koji je popularizovao ovakav koncept prodavnica i otvorio preko 300 radnji od Kalifornije do Teksasa, preminuo je u osamdesetoj godini života.

Preminuo tvorac "Sve za 99 centi" prodavnica

- Moj otac je obožavao robu koju je prodavao. Kada smo bili mlađi, posle posla bi došao kući i rekao: “Pogledajte ovaj prelepi šampon” ili “Naručio sam 50 kamiona ovih maramica”. Bio bi veoma uzbuđen i prenosio je to na sve oko sebe – kaže njegova ćerka Karen Gold.

Danas se ovakve prodavnice mogu videti svugde po Americi, ali kada je otvorio prvu, u Los Anđelesu, 1982. godine, takve prodavnice su prodavale samo polomljenu ili robu kojoj je istekao rok trajanja.

Tajms je takve prodavnice nazvao “maloprodajno groblje” pre nego što je Gold popularizovao koncept.

Gold je izvršio revoluciju tako što je ponudio kvalitetnu robu po pristupačnim cenama i tako je zaradio bogatstvo koje se meri milijardama dolara.

- Kad god bi stavio na nešto cenu od 1,02 dolara ili 98 centi, nisam uspeo da prodam. Kada stavim cenu od 99 centi na bilo šta, proda se odmah. Shvatio sam da je to magični broj. Pomislio sam, zar ne bi bilo sjajno da imam prodavnicu gde je sve dobrog kvaliteta i košta 99 centi – rekao je Gold u intervjuu za “Tajms” 2003.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biznismen milijarder uspeh prodavnice trgovine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana