Tekst objavljen: 23.11.2012 13:19        


Anksioznost pred intervju za posao je sasvim normalna pojava, posebno ako se radi o prvom intervjuu ili onom za višu poziciju.

Razgovor za posao: Kako smanjiti nervozu

Naučite kako da i pored nervoze zablistate na razgovoru, a ujedno i zaboravite na nju.

Planirajte unapred

Obavezno isplanirajte šta ćete obući i koja dokumenta je potrebno poneti. Ukoliko niste sigurni oko tih pojedinosti, nemojte da vas bude sramota da pozovete kompaniju i rešite svoje nedoumice. Nikada nemojte kasniti na intervju.

Pripremite se

Razgovor za posao je kao test za koji morate biti dobro pripremljeni ukoliko želite da dobijete više ocene. Morate znati koje su prednosti i mane posla za koji ste se prijavili, jer će se većina pitanja svoditi na ono “Čime možete da doprinesete organizaciji?”. Morate biti samouvereni dok odgovarate na pitanja.

Postavljajte pitanja

Uvek pitajte sve što vas zanima i tako ćete izbeći da vam nešto kasnije ne bude jasno. Naravno, ne postavljajte apsurdna pitanja pošto ćete na taj način sami sebe pokopati i smanjiti šansu da dobijete posao.

Izgledajte lepo i lepo pričajte

Ne zaboravite da je prvi utisak i poslednji utisak. Morate izgledati i pričati kao pravi profesionalac. Ne zaboravite korektno da se obučete i mirišete lepo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stres konkurs za posao intervju za posao razgovor za posao karijera posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana