Tekst objavljen: 09.04.2013 12:30        


Šef Rajfajzen banke internacional (RBI) Herbert Stepić vratio je dva miliona evra od svoje plate banci, smatrajući da je previše dobio u prošloj godini.

Šef Rajfajzen banke vratio dva mil. evra od plate

Stepiću je u prošloj godini na ime plate isplaćeno 4,9 miliona evra, a on je u mejlu upućenom zaposlenima ocenio da je to previše i odlučio da vrati deo primanja.

U obraćanju zaposlenima on je objasnio da vraća deo novca "jer visina primanja nije u saglasnosti s njegovim shvatanjima i vrednosnim osnovama grupacije". S tim u vezi Stepić se obratio i predsedniku Upravnog odgora Valteru Rotenštajneru sa kojim je dogovorio ovaj korak.

Istovremeno, on je ukazao da su njegova primanja bila daleko ispod proseka šefova banaka u Evropi, koji je u visini od 6,5 miliona evra. Što se visine njegovih primanja tiče, Stepić je objasnio da navedeni iznos obuhvata i bonus za prošlu godinu koja je bila veoma dobra.

Dok Stepić prikazuje svoju odluku o povraćaju novca kao moralnu obavezu prema kući koju vodi i lični doprinos rigidnim merama štednje preduzeća, u krugovima austrijskih bankara vlada veliko čuđenje zbog visine plate šefa RBI.

Inače, RBI sutra prezentuje poslovni izveštaj za 2012. godinu i prvi put će se, kako to nalaže zakon, u njemu naći i primanja članova uprave. Do sada su plate rukvodnog kadra samo delimično prikazivane

1 komentar

  1. User image
    ljiljana 16.04.2013 16:15

    Pitaju li se korisnici "BANKARSKIH PROIZVODA", na šta se troši ekstraprofit od prodaje istih, pa jel vidite kolike BONUSE dobijaju.
    Konačno se našao jedan, kog je sramota od onog što se radi u savremenom bankarstvu. Svaka čast, drugi BONUSERI bi takođe trebali da se odreknu tog zelenaškog kolača, pošto može biti otrovan kad se konzumira u velikoj količini.
    E, jedino da zbog svog gesta ne popije otkaz u Rajfajzenu!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Raiffeisen bank rajfajzen banka herbert stepic bankari najveće plate plate direktora bonusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana