Tekst objavljen: 10.12.2012 12:29        


Gubitak radnog mesta tokom recesije može ozbiljno da uzdrma samopouzdanje, ali ne treba da obeshrabri u traženju novog posla.

Šta nakon otkaza: Evo kako do novog posla

Nekoliko praktičnih saveta može vam pomoći da lakše dođete do zaposlenja, ali i da na najbolji način iskoristite period tokom traženja posla za lično usavršavanje.

Saberite se i nastavite dalje 

Gubitak posla je atak na vaše samopouzdanje i normalno je da ste emocionalno uzdrmani. Sasvim je u redu da posle toga prođete kroz period samosažaljenja, ali to ne bi trebalo da traje duže od nedelju - dve. Dajte sebi malo vremena da se priberete, ali onda nastavite dalje. 

Pripremite CV 

Napravite radnu biografiju, ukoliko je već nemate, pa je zatim korigujte za svaki posao za koji budete konkurisali. Ako spadate u stariju generaciju, izostavite informaciju o tome kada ste diplomirali, a podacima obuhvatite period od poslednjih petnaest godina. 
Jeste nepošteno, ali godine se zaista gledaju pri zapošljavanju. Zato, istaknite adute. 

Važni su lični kontakti 

Poslovni oglasi na internetu su odličan početak traženja posla, ali to je samo jedan od načina. Najveći deo vremena trebalo bi da iskoristite da napravite nove kontakte koji su izuzetno važni, pogotovo u vreme recesije. 

Pozitivan stav 

Imajte u vidu da traženje posla može da potraje duže nego što ste mislili, pa nemojte očajavati zbog toga. Ponavljajte sebi: Neko mora da dobije posao, zašto da to ne budem ja!

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao biznis karijera CV biografija traženje posla konkurs za posao oglasi za posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana