Tekst objavljen: 18.12.2012 12:32        


U doba današnje ekonomije, kreativnost se nameće kao imperativ. Ipak, iz straha da ne naprave neku grešku kreativni potencijal zaposlenih je znatno smanjen.

Strah od greške ubija kreativnost zaposlenih

Prema nedavnoj studiji koju je sprovela HR agencija Robert Half International, radnici su veoma fokusirani na politiku preduzeća i jednostavno ne žele da rizkuju i odstupaju od iste. Ovakav stav dugoročno može predstavljati i problem za samo preduzeće.

Iz straha da ne ostave utisak nedovoljne posvećenosti polsu zaposleni nisu iskorstili čak 70 odsto, odnosno 11 dana odmora u proseku.

Pravljenje određene greške u poslovanju predstavlja najveći strah za 30 odsto ispitanika. Oko 18 odsto radnika plaši se zahtevnih klijenata. Od konflikta sa nadređenima strahuje oko 15 odsto zaposlenih, dok se 13 odsto ispitanika plaši da priča pred kolegama, a isti procenat starhuje od svađa sa svojim saradnicima.

U cilju promovisanja neustrašivosti na poslu, poslodavci moraju da nauče kako da veruju svojim zaposlenima, prenosi "Biznis Insajder". Takav stav omogućiće radnicima više prostora da dođu do sopstvenih rešenja problema u situacijama kada ne teče sve po planu. Ovakav način razmišljanja podstaći će inovacije i rešavanje problema iz nove perspektive.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
strah stres opasan posao posao biznis karijera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana