Tekst objavljen: 07.02.2013 15:45        


Uprkos verovanju da traženje posla može biti zabavno, uzbudljivo i da vam se otvara svet pun novih mogućnosti, nije uvek tako. Srećom, postoji par načina kako da se izborite sa depresijom koja vas može obuzeti tokom traženja posla.

Traženje posla: Ne padajte u depresiju

Ne shvatajte stvari lično

Nakon nekoliko propalih razgovora za posao, može vas obuzeti osećaj da ste loša osoba, da odbijate ljude, da niste dovoljno ambiciozni i sposobni. Niste u pravu i ovakav stav samo će se negativno odraziti na vaše samopouzdanje.

Rutina

Traženje posla postaje mnogo lakše ako vam postane rutina. Nemojte se ulenjiti i izležavati u krevetu po ceo dan, jer će vas to samo gurnuti u depresiju. Ustanite u pristojno vreme i napravite dnevni raspored.

Sagledajte širu sliku

Nemojte se ograničiti samo na ponude za posao koje možete naći na sajtu. Naravno, treba i njih da pogledate, ali većina poslova nije javno oglašena. Pogledajte poslove koji se nude u lokalnim i regionalnim novinama, idite na biro i u agencije koje bi vam mogle biti od pomoći.

Razgovarajte sa ljudima

Izađite i vidite se sa prijateljima, posebno ako ima onih koji su u sličnoj situaciji kao i vi. Tako ćete imati priliku da malo promenite sredinu, ali i da porazgovarate sa nekim ko vas razume. Ko zna možda zajedno možete doći do nekog rešenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao karijera traženje posla stres depresija nezaposleni nezaposlenost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana