Tekst objavljen: 05.03.2013 14:10        


Jeste li spremni na selidbu zbog posla? Razmišljate li ozbiljno o odlasku u inostranstvo? Procene situacije na tržištu rada i procene poslovnih trendova u SAD-u, Kanadi i Australiji za 2013./14. posebno će koristiti onima koji razmišljaju o odlasku u neku od navedenih zemalja.

Tražite posao? Ovo su 5 najtraženijih zanimanja

Prema pisanju portala 'Cover letters and resume samples', u 2013. (a i 2014. godini) najviše će se tražiti ove diplome.

Zdravstvo

Diploma iz područja zdravstva nikada neće izgubiti svoju privlačnost u očima poslodavaca širom sveta. Potreba za medicinskom negom raste s povećanjem broja obolelih i lošijih životnih uslova. Iako su lekari traženi, medicinske sestre i asistenti primaju najviše ponuda za posao.

Informatika

Potreba za diplomama iz područja informatike nikada neće prestati. Očekivano, zbog razvoja tehnologije i svih promena koje ona donosi. Čak 56 odsto studenata koji su 2012. stekli diplomu iz ovog područja već su dobili ponude za posao. To je važna informacija koja dovoljno govori o traženosti ovih zanimanja u sledećim godinama.

Poslovno upravljanje

Još jedna kategorija ekstremno popularnih diploma, za kojima će potražnja trajati tokom ove, ali i sledeće godine. Obuhvata zanimanja kao što su marketinški konsultanti i konsultanti menadžmenta, glavni direktori, finansijski analitičar i tako dalje. Diploma iz područja poslovnog upravljanja jedna je od najtraženijih diploma u svetu.

Inženjering

Povećana potražnja za inženjerima svih vrsta samo će rasti. To će biti posebno izraženo tokom ove godine.

Računovodstvo

Usluge računovodstva trebaju svima, od javnosti preko menadžmenta, vlade. Male i srednje kompanije bez računovodstvenih servisa ne mogu funkcionisati.

Iako je teško predviđati buduće trendove, za očekivati je da će ove kategorije zanimanja i u budućnosti zadržati svoje stabilne pozicije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
australija SAD kanada traženje posla posao poslovi oglasi za posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana