Tekst objavljen: 10.05.2013 15:30        


Najpopularniji video servis na internetu YouTube uveo je na probni rok pretplatu na neke od svojih programa. Po tom pilot programu, YouTube nudi 'pay-to-watch' za nekoliko svojih programa, počevši od 0,99 dolara (0,76 evra) mesečno.

YouTube krenuo sa naplatom pojedinih kanala

Na svakom programu koji će se naplaćivati YouTube prvih 14 dana nudi besplatno za probu usluge, a mnogi od njih imaće i posebne popuste za godišnju pretplatu.

YouTube tvrdi da mesečno milijardu ljudi u svetu koristi njegov servis. - Da smo država bili bi treća najveća u svetu, nakon Kine i Indije - objavila je kompanija koju je Gugl kupio pre sedam godina za 1,65 milijardi dolara.
YouTube, koji je u vlasništvu kompanije Google, tvrdi da je uvođenje ovakvih programa dio napora da se autorima video sadržaja omogući da nešto zarade za svoju kreativnost.

Programi koji su uključeni u ovaj pilot program različiti su. Od dečjeg National Geographica, preko Acorna, koji emituje nekoliko britanskih televizijskih serija, do programa Fix My Hog, posvećenog ljubiteljima Harleyja Davidsona.

Uvođenjem pretplate, YouTube se pridružuje servisima Netflixu, Huluu i Amazonu koji naplaćuju do svojih sadržaja kao alternativu klasičnoj pretplatničkoj televiziji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
internet online it industrija IT kompanije jutjub youtube

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana