Tekst objavljen: 03.04.2013 12:30        


Odbor direktora NIS usvojio je predlog Skupštine akcionara o raspodeli dobiti, koji predviđa isplatu dividendi u visini od 25 odsto dobiti ostvarene u prošloj godini. Dividende će, tako, u junu dobiti i građani koji poseduju besplatne akcije NIS.

Akcionari NIS-a dobijaju oko 65 dinara po akciji?

- Budući da je profit NIS-a u 2012. godini bio 49,46 milijardi dinara, predlogom odluke o kojem će na junskoj sednici odlučivati Skupština akcionara predviđeno je da na ime dividende bude isplaćeno 12,36 milijardi dinara, odnosno 75,3 dinara dividende po akciji bruto. O usvajanju odluke Skupštine akcionara i danu isplate dividendi akcionari će blagovremeno biti obavešteni - kažu u NIS-u.

Iz NIS-a preciziraju da će građanima koji poseduju akcije biti uplaćen neto iznos. Taj iznos dobija se kad se bruto dividenda umanji za porez koji će obračunati i platiti NIS, a koji za građane iznosi 15 odsto.

Građani će dobiti po 64,46 dinara po akciji pa oni koji su zadržali svih pet akcija NIS dobijenih prilikom besplatne podele građanima treba da dobiju po 322 dinara.

Pravo na isplatu dividende imaće svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan sastavljanja spiska akcionara koji imaju pravo na učešće na redovnoj sednici Skupštine akcionara.

Pored predloga odluke o raspodeli dobiti, Odbor direktora NIS je usvojio godišnji izveštaj za 2012. godinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
naftna industrija srbije akcije besplatne akcije podela besplatnih akcija Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana