Tekst objavljen: 11.06.2013 16:30        


Na prvi pogled, danas je na tržištu kapitala zabeležen višestruko veći promet u odnosu na juče. Međutim, od 39,1 miliona dinara koliko je iznosio ukupan promet akcijama, čak 90 odsto se odnosi na trgovanje akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS).

Da nema NIS-a ne bi bilo ni prometa na berzi

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je za 0,25 odsto dok je Belexline potonuo dodatnih 0,49 odsto.

Sa prometom od 35,2 miliona dinara akcije NIS-a registrovale su rast cene od 1,22 odsto pa je cena na zatvaranju iznosila 829 dinara.

Jedine hartije koje su još zabeležile promet veći od milion dinara su akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) koje su skliznule 0,25 odsto na 405 dinara.

Minimalan promet od svega 0,1 miliona dinara ostvarile su akcije Energoprojekt holdinga iz Beograda (ENHL) i Sojaproteina iz Bečeja (SJPT) s tom razlikom što su prvoimenovane imale rast od 0,16 odsto na 641 dinar dok su potonje zaronile čak 4,30 odsto na 579 dinara.

Vredne pomena jedino su još akcije Mlekare iz Subotice (MLSU) koje nisu menjale cenu od 1.055 dinara uz ostvaren promet od 0,6 miliona dinara.

Čast bankarskog sektora pokušale su danas da odbrane prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) sa realizacijom od nešto više od 0,4 miliona dinara pri čemu je cena na kraju trgovačkog dana iznosila 690 dinara. Osim trgovanja akcijama Privredne banke iz Beograda (PRBN) koje je bilo na nivou statističke greške, ostale bankarske hartije izgleda čekaju neke bolje dane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije akcije indeksi Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana