Tekst objavljen: 06.11.2012 13:48        


Na primarnoj prodaji prve emisije dugoročnih dinarskih korporativnih obveznica Erste banke prodato je obveznica u vrednosti 1,46 milijardi dinara, što čini 69,76 odsto ukupne ponuđene količine.

Erste prodala obveznice za 1,46 milijardi dinara

- Ovaj pionirski korak za naše tržište, prodaja obveznica banke putem javne ponude na primarnom segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze, pokazao je da postoji veliko interesovanje investitora za ulaganje u obveznice stabilnih i perspektivnih banaka - kaže Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste banke.

Banka će prikupljena sredstva iskoristiti za finansiranje stanovništva, ali i privrede.

- Osim povećane fleksibilnosti koju smo ovim obezbedili, posebno nas raduje što prodajom obveznica doprinosimo dinarizaciji srpskog finansijskog sistema. Cilj nam je da budemo i predvodnici u kreiranju sekundarnog tržišta dužničkih hartija od vrednosti u Srbiji, kao prvom koraku revitalizacije domaćeg tržišta kapitala - dodao je Carić.

Obveznice su registrovane u elektronskom sistemu Centralnog registra na emisionom računu izdavaoca, a na vlasničkim računima zakonitih imaoca će biti 8. novembra. Sekundarno trgovanje obveznicama biće moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na OTC tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
erste banka dinarske obveznice obveznice banke berza Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana