Tekst objavljen: 20.12.2012 7:48        


Prvi put Naftna industrija Srbije (NIS) će deliti dividende svim akcionarima, rekao je generalni direktor te kompanije Kiril Kravčenko.

Građani konačno dobijaju dividende na akcije NIS-a

- Slobodno mogu da kažem da smo zatvorili rupu prethodne godine. Sredinom godine smo utvrdili dividendnu politiku, koja kaže da će najmanje 15 odsto od neto dobiti otići na dividende- rekao je Kravčenko.

Prema rečima Kravčenka, Rusija želi da ulaže u prijateljske zemlje, a Srbija je jedna od najboljih zemalja tog tipa. - Srbi imaju jednu važnu stvar, a to je ponos države - kaže on.
Ipak, prema njegovim rečima, o tome će odlučivati Skupština akcionara i Upravni odbor, ali na osnovu njihovog statuta i dividendne politike, akcionari će dobiti dividende.

Na pitanje da li to znači da će biti dividendi za građane, generalni diektor NIS-a poručuje da "na osnovu naše politike i činjenice da smo zatvorili gubitke prethodnih godina, možemo da očekujemo dividende".

Posle najuspešnije godine u istoriji srpske naftne kompanije, njen generalni direktor kaže kako sada prvi put "sa sigurnošću može da tvrdi da je NIS postao regionalni igrač na ovom tržištu".

Ali i da je to samo temelj za budući razvoj kompanije, koja treba da postane regionalni džin.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Lavica 25.12.2012 17:27

    Da li je to aprilska sala na kraju godine?U ovoj zemlji sirotinja je najbogatija,jer sve placa,a sto se tice akcija Nis-a koje bi po obecanju od pre dve godine trebale da vrede bar 4000.00 din,a one tek nekih 730.00manje vise din.Tako da uzalud vam trud sviraci u prazno!

  2. User image
    Igor 20.02.2013 18:31

    Posto san mali akcionar,zanima me kada ce biti islate dividendi i koliko ja sada u ovom trenutku se kkotira akcija nis-a.Hvala.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
naftna industrija srbije kravčenko gasprom partnerstvo sa Rusima akcije Akcije NIS dividenda Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana