Tekst objavljen: 15.05.2013 14:30        


Beogradska Jubmes banka uknjižila je akcije iz neraspoređene dobiti koje su emitovane odlukom skupštine akcionara, objavio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Jubmes banka uknjižila 6,55% akcija iz dobiti

Svaki akcionar koji je imao taj status na dan održavanja skupštine, 24. aprila, dobio je 6,55 odsto novoizdatih hartija (jedna akcija na 15 postojećih), dok će ostatak pripadajućeg iznosa do punog iznosa nominalne vrednosti biti isplaćen u novcu.

Takođe, usvojena je odluka i o izdavanju javne emisije akcija radi povećanja osnovnog kapitala, pa je sada novi broj akcija uvećan za

Jubmes banka je lani ostvarila neto dobitak od 159 miliona dinara što je za trećinu lošiji rezultat u odnosu na 2011. godinu. Prihod od kamata je iznosio 870,7 miliona dinara (pad od 11 odsto), dok je prihod od naknada i provizija bio veći za 10,5 odsto i iznosio 172,8 miliona dinara.

Jubmes banka predstavlja jednu od manjih banaka na domaćem tržištu s obzirom da je na kraju septembra prošle godine zauzimala 0,3 odsto bankarskog tržišta.

Akcije ove kompanije na Beogradskoj berzi od početka godine beleže minus od 40,8 odsto, a po poslednjoj ceni od 7.300 dinara tržišna kapitalizacija banke iznosi 2,1 milijardu dinara (19,2 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jubmes banka akcije Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana