Tekst objavljen: 27.09.2012 9:34        


Hrvatski nedeljnik Globus objavio je prvi intervju sa najbogatijim Hrvatom na svetu, 'stidljivim princom' dinastije Lukšić - Davorom Lukšićem, koji poručuje - 'Sledim dedinu formulu uspeha: ulaži pametno, strpljivo, ne luduj, i ne pokazuj se previše'.

Kako ulaže najbogatiji Hrvat na svetu

Prošla je godina otkad je unuk Andronika Lukšića, 29-godišnji biznismen Davor Lukšić preuzeo porodični posao u Hrvatskoj. Globus podseća da se procenjuje da su Lukšići u Hrvatskoj do sada uložili otprilike 600 miliona evra.

Lukšići su, podseća nedeljnik, u Hrvatskoj od 1994, još otkad se Androniko odazvao pozivu Franje Tuđmana da se dijaspora vrati u domovinu. Turizam i hotelska industrija baza su njihovog poslovanja u Hrvatskoj.

Lukšić kaže da je zadovoljan sa onim što je u poslovnom delu napravljeno tokom ove godine u Plavoj laguni i ALH-u (Adriatic Luxury Hotels), kao i u poslovanju sa nekretninama, Excelsa Nekretninama.

- Prošla, 2011. godina, već je bila dobra i mislili smo da će je biti teško nadmašiti, ali zasad se pokazuje da je 2012. godina još bolja - kaže Lukšić.

Lukšić prati i domaću politiku. Zadovoljan je, kaže, što je Vlada najavila inicijativu da za investicije iznad 10 miliona evra lokalne vlasti neće imati uticaj ako su odobrene na nacionalnom nivou. Govoreći o preprekama za ulaganje u Hrvatsku, kaže kako su to birokratija i visoki porezi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
davor lukšić najbogatiji hrvat najbogatiji Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana