Tekst objavljen: 05.09.2013 14:30        


Dve godine nakon inicijalne javne ponude, LinkedIn planira da proda deonice u vrednosti od milijardu dolara. Vrednost jedne od najuspešnijih društvenih mreža otada je udvostručena. 

LinkedIn ide na berzu po novu milijardu

Kompanija je na kraju juna raspolagala s 873 milijuna dolara, a potez koji bi im doneo još gotovine podstakao je nagađanja da se spremaju za novu akviziciju.

Već su kupili Pulse, servis mobilnih vesti te SlideShare, stranicu za online prezentacije. A povećanje kapitala došlo je nakon što se vrednost internet kompanije povećala zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u drugom tromesečju.

Kako piše The Financial times, prodaju deonica vodiće JPMorgan i Morgan Stanley, zajedno s Goldman Sachsom i drugim kompanijama, kojima je ponuđena i mogućnost kupovine paketa LinkedInovih deonica u vrednosti od 150 miliona dolara. Nakon ove najave vrednost deonice kompanije u utorak je skočila je 2,5 posto na 246,13 dolara, ali kasnije se stabilizovala na dva odsto nižoj ceni.

Vrednost kompanije procenjuje se na 32 milijarde dolara, što je višestruko više nego u kada su deonice prvi puta izlistane na berzi. Vrednost je tada bila 4,3 milijarde dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana