Tekst objavljen: 16.08.2013 17:00        


Gornjomilanovački proizvođač posuđa i bojlera Metalac objavio je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci ove godine koji pokazuju rast prihoda od prodaje, ali i pad poslovne dobiti i krajnjeg rezultata.

Metalac povećao prihode na 382 mil. dinara

Matična kompanija je zabeležila lagani rast ukupnog prihoda na 382 miliona dinara, u odnosu na prošlogodišnjih 349,3 miliona, što predstavlja rast poslovnih prihoda od 9,36 odsto. U prihodima od prodaje, koji iznose 206,8 miliona dinara, najviše su učestovali prihodi realizovni na domaćem tržištu i to sa oko 80 odsto.

Poslovna dobit pala je više od deset procenata na 35,1 milion dinara, najviše usled povećanja troškova materijala, ali i zarada i naknada zaposlenima. Neto dobit Metalca smanjena je 11,65 odsto i iznosi 70,5 miliona dinara.

Neraspoređeni dobitak na kraju juna tekuće godine iznosio je nešto preko 2 milijarde dinara, a sastavljen je iz neraspoređene dobiti na kraju godine od 2,26 milijardi dinara umanjene za obaveze po osnovu isplaćene dividende u iznosu od 142,8 miliona dinara, kao i umanjenja za učešće zaposlenih u dobiti od 145 miliona dinara, ali uvećan za dobitak ostvaren na kraju juna od 70,5 miliona dinara.

U okviru holdinga Metalac posluje 15 zavisnih preduzeća, od kojih 10 posluje u zemlji, a 5 u inostranstvu.

Akcije Metalca na Beogradskoj berzi od početka godine beleže skok vrednosti od 26,8 odsto, a po poslednjoj ceni od 2.200 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,24 milijarde dinara (19,7 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metalac Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana