Tekst objavljen: 14.05.2013 18:19        


Skupština akcionara Naftne industrije Srbije, na kojoj će se razmatrati isplata dividendi za prošlu godinu, zakazana je za 18. jun. Ranije je predloženo da se akcionarima isplati 25 odsto dobiti iz 2012. godine, koja je iznosila 49,5 milijardi dinara (oko 450 miliona evra).

NIS 18. juna odlučuje koliko će para podeliti

Odbor direktora NIS-a odlučio je da na dnevnom redu Skupštine akcionara bude i izbor ministarke energetike Srbije Zorane Mihajlović za predsedavajućeg Skupštine akcionara.

Na dnevnom redu biće i usvajanje finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja NIS-a za 2012. godinu, kao i revidiranih izveštaja i komapnije Prajsvoterhaus Kupers za revizora u 2013. godini.

U skladu sa ranije dobijenim predlozima akcionara Odbor direktora usvojio je listu kandidata za pozicije članova Odbora direktora, za koje će se glasati tokom redovne sednice Skupštine akcionara.

Na listi kandidata su Vadim Jakovljev, Kiril Kravčenko, Anatolij Černer, Vladislav Barišnjikov, Aleksandar Krilov i Aleksej Jankevič koje je predložio Gasprom, Nenad Mijailović, Negica Rajakov i Nikola Martinović koje je predložila Vlada Srbije i nezavisni članovi Stanislav Šekšnja i Volfgang Rutenštorfer.

Odbor direktora je takođe predložio da Skupština akcionara za Predsednika Odbora skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i ostupkom izveštavanja akcionara izglasa Ljubomira Aksentijevića, a za članove Odbora - Radoslava Strikovića i Alekseja Urusova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije akcije akcionari besplatne akcije Beogradska berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana