Tekst objavljen: 18.06.2013 15:00        


Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIS) je za predsednika izabrala ministra energetike Zoranu Mihajlović i odlučila da četvrtinu dobiti ostvarene u prošloj godini izdvoji za isplatu dividendi.

NIS vam deli 76 dinara za svaku akciju kompanije

Tako će akcionarima biti isplaćeno 12,36 milijarde dinara, odnosno bruto iznos po akciji od 75,83 dinara.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara V redovne sednice Skupštine akcionara koji je bio 8. juna 2013. godine.

Novi predsednik Skupštine akcionara NIS-a Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Srbije je zadovoljna rezultatima koje je ta kompanija postigla prošle godine.

"Završena je modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu, pa ove godine očekujemo da će izvoz goriva evro kvaliteta smanjiti spoljnotrgovinski deficit zemlje i da će NIS nastaviti da doprinosi privrednom razvoju Srbije, s obzirom da učestvuje sa osam odsto u BDP-u, jednako kao i strateška grana poljoprivreda," rekla je ministarka energetike.

"Raduje nas najava većinskog akcionara Gapromnjefta da će NIS nastaviti da ulaže u razvoj, jer je to jedini način da svi akcionari dugoročno budu zadovoljni", dodala je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije besplatne akcije akcije akcionari Beogradska berza berza najveće kompanije 2012.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana