Tekst objavljen: 02.10.2013 16:41        


Sredina sedmice na Beogradskoj berzi donela je novi pad prometa kao i oba relevantna indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je 0,92 odsto na 520,73 poena dok je Belexline skliznuo 0,52 odsto na 1.030,54 poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je svega 10,3 miliona dinara.

Novi pad prometa i oba indeksa berze

Poslednjih nekoliko dana cena akcija Naftne industrije Srbije (NIIS) nije beležila velike fluktuacije pa je tako bilo i danas. Po prosečnoj ponderisanoj ceni od 836 dinara koja je za 0,36 odsto bila niža u odnosu na juče, registrovani promet iznosio je 3 miliona dinara.

Novi, veliki rast cene od preko 9 odsto imale su akcije Zvezde-Heliosa iz Gornjeg Milanovca (ZVHE). Stigavši do cene koja je samo dinar niža od istorijskog maksimuma iz jula 2008. godine, promet vlasničkim finansijskim instrumentima ove kompanije iznosio je 1,2 miliona dinara.

Posle relativne nelikvidnosti odnosno slabijeg trgovanja akcijama Goše FOM iz Smederevske Palanke (GFOM) danas su pomenute hartije samo jednom transakcijom zabeležile realizaciju od 0,9 miliona dinara po ceni od 450 dinara ostvarivši tako rast od 4,41 odsto. Od početka ove trgovačke nedelje akcije najveće domaće građevinske kompanije Energoprojekt holdinga (ENHL) beleže blagi oporavak, pa je tako u vrednosti od nepunih 0,8 miliona dinara, isprometovano ovim akcijama po prosečnoj ceni od 658 dinara, za 0,46 odsto višoj u odnosu na prethodni dan.

Od akcija iz bankarskog sektora kakav-takav promet od 0,6 miliona dinara zabeležile su obične akcije AIK banke (AIKB) koje su izgubile 3,85 odsto vrednosti ostvarivši prosečnu ponderisanu cenu od 1.375 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana