Tekst objavljen: 16.05.2013 17:10        


Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal tekuće godine u kojem je zabeležen pad ključnih finansijskih pokazatelja.

Pad prihoda i dobiti Aerodroma Nikola Tesla

Aerodrom je u prva tri meseca zabeležio poslovni prihod od 1,24 milijarde dinara što je pad od 4,4 odsto u odnosu na isti period protekle godine.

Usled enormnog rasta bilansne pozicije ostalih rashoda, poslovna dobit kompanije je potonula za čak 60 odsto na 129,4 miliona dinara.

Neto dobit kompanije iznosila je 94,4 miliona dinara što je niže za 75 odsto, u velikoj meri zahvaljujući rastu finansijskih rashoda.

Kao što je još ranije objavio, Aerodrom je u prva tri meseca uslužio oko 604.000 putnika što je na nivou istog perioda prošle godinu ali je za po 8 procenata podbacio prevoz robe i avio operacija.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi po poslednjoj ceni od 476 dinara daju tržišnu kapitalizaciju kompanije od 16,3 milijarde dinara (147 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Rodney Marinkovic 17.05.2013 10:07

    Drzava uzima veliki deo profita. Veliki porezi siromasniji aerodrom. Drzava preopterecuje kompanije. Dinosaurska administracija. Velike promene u toku, u pozitivnom pravcu. Otpor birokratije neopisiv. Birokratija u Srbiji
    (o Srbiji govorim) drzi vlast od 45-te do ove vlade. Snazna birokratija, snazna vlast, i siromasne kompanije. Snazne kompanije, siromasna birokratija, jaka drzava. "Nestaju magle, plavetnilo neba dominira".
    Malo siromasenje Aerodroma N.T. Beograd, veliki razvoj vazdusne luke.
    Tako je u svakoj ozbiljnoj zemlji. Dobro vreme i za vazdusnu luku Beograd kao i Otadzbinu Srbiju!. Long live fatherland Serbia!.
    Rod. Marinkovic, A.M.E (ret.) Kraljevo / Sydney

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aerodrom Beograd aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana