Tekst objavljen: 20.08.2013 12:30        


Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće danas svojim akcionarima dividendu za 2012. godinu. Ukupna suma za isplatu dividendi iznosi 12,36 milijardi dinara. Bruto iznos po akciji je 75,83 dinara.

Stižu pare: NIS danas deli dividende akcionarima

Iznos od preko 12 milijardi dinara je najveći koji je neka kompanija, listirana na Beogradskoj berzi, isplatila na ime dividende.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara V redovne sednice Skupštine akcionara, koji je bio 8. juna 2013. godine.

Akcionarima koji su kao građani dobili po pet akcija NIS-a, oko 2,4 miliona manjinskih akcionara, 20. avgusta će biti uplaćena pripadajuća dividenda na novčane račune u Banci Poštanska štedionica.

Istovremeno, NIS će uplatiti porez na prihode od kapitala koji za domaća fizička lica iznosi 15 odsto. Datum isplate dividendi akcionarima NIS-a u skladu je sa odlukom generalnog direktora

NIS je srpsko-ruska kompanija u većinskom vlasništvu Gaspromnjefta, koji u NIS-u ima oko 56 odsto akcija, dok oko 29 odsto akcija pripada državi Srbiji, a ostatak građanima i manjinskim akcionarima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
berza Beogradska berza dividenda akcionari akcije podela besplatnih akcija besplatne akcije naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana