Zvanični kurs Evra za dan 28.09.20. :: 117.5920 rsd
Tekst objavljen: 06.06.2020 11:00        


Osnivač Tesle Ilon Mask ocenio je da kompaniju Amazon treba "razbiti" nakon što je pisac Aleks Berenson objavio da mu nije omogućeno da na toj najvećoj svetskoj maloprodajnoj platformi objavi svoji novu knjigu o korona virusu

Mask: "Amazon treba razbiti" Ilon Mask"Ovo je ludost", napisao je Mask na Tviteru tagujući vlasnika Amazona Džefa Bezosa.

"Vreme je da se Amazon razbije. Monopoli su pogrešni", poručio je Mask.

Amazon je komentarisao Maskovu objavu, ali je saopštio da je Berensonova knjiga blokirana greškom i da je sada dostupna za prodaju putem Kindla.

"Odluka o tome da li treba da knjigu stavimo na prodaju nije na Masku", rekli su iz Amazona. Sudeći po foto poruci koju je Amazon poslao Berensonu, kompanija je pisca obavestila da njegova knjiga nije u skladu sa standardima prodaje.

Ovo nije prvi put da Mask iznosi spektakularne izjave na Tviteru. Poslednji primer je bio 1. maja kada je napisao da su Tesline deonice preskupe. Tokom 2018. godine američka Komisija za bezbednost i razmenu tužila ga je kada je na Tviteru poručio da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cena deonice bude 420 dolara i da je već obezbedio sredstva. Mask i Tesla platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u okviru nagodbe.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
aleks berenson knjiga ilon mask amazon džef bezos tviter

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana