Tekst objavljen: 01.04.2021 15:55        


Za nekoga je život priča koja se nalazi iza neke materijalne stvari, a za nekog drugog to je dan bez tegoba

Slučaj "Ronaldova traka": Sve nas povezuje novac

Čak i oni koji ne prate fudbal, niti ih isti zanima, ovih dana su se zaniteresovali za priču o kapitenskoj traci koju je Kristijano Ronaldo, najbolji fudbaler u istoriji Portugala, a vrlo moguće i cele planete, bacio na travnjak stadiona "Rajko Mitić". 

Ronaldov revolt, zašto je do njega došlo i koliko je (ne)opravdan, nisu tema ovog teksta, već čitava priča koja je nastala kada je neko pokupio traku sa stadiona i pokrenuo aukciju na "Limundu" sa ciljem da skupi novac za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za čiju je operaciju potrebno dva i po miliona evra.

Ovaj plemeniti cilj nije uspela da poremeti ni nečiji pokušaj "pumpanja" cene i lažnog licitiranja, a vest o ovoj licitaciji preneli su i mediji širom sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored humanog momenta koji je presudio da "pošteni nalazač Ronaldove trake" napravi prvi korak ka početku aukciju, nama je bila zanimljiva i činjenica da je "vezivno tkivo" cele ove priče zapravo - novac.

Nekome je novac šansa za normalan život, kao što je to u slučaju malog Gavrila. Nekome je novac samo sredstvo za postizanje plemenitog cilja, kao što je to osoba koja je odlučila da donira traku za humanitarnu akciju i svi oni koji (zaista) licitiraju i pomažu da se skupi što više sredstava. Neko, kao što je Kristijano Ronaldo, novca ima i previše, ali sav taj novac nije mogao da učini da on ne pobesni i tako, ispostaviće se, indirektno pomogne jednom dečaku da dobije priliku za izlečenje.

Novac je svuda oko nas i svi mi ga različito doživljavamo. Pitanje je samo da li ćemo pare koje imamo upotrebiti za nešto dobro i plemenito - ili ne.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fudbal aukcija novac limundo humanitarna akcija kristijano ronaldo gavrilo đurđević kapitenska traka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana