Tekst objavljen: 10.11.2022 15:15        


Šta god uradili, većinski vlasnik Naftne industrije Srbije ostaće Rusi, ocenio je danas za Tanjug profesor Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta Ljubodrag Savić

"Šta god uradili, većinski vlasnik NIS-a ostaće Rusi"


„Da budemo srećni da imamo dovoljno gasa i nafte, da cene budu prihvatljive za građane, a ko će biti većinski vlasnik – šta god uradili, većinski vlasnik ostaće Rusi”, rekao je on.

Komentarišući nedavnu informaciju u zapadnim medijima da se u Srbiji razmišlja i o konverziji vlasništva u NIS kao i poziciju te kompanije koja je za devet meseci ostvarila dobit od oko 600 miliona evra, Savić je ocenio da je „sve toliko zapetljano da nema mnogo rešenja”.

„Prvo, znamo kako smo i kome prodali NIS i znamo kako danas funkcionišemo. A deo tog paketa je i gasni aranžman, bio je Južni tok a danas je Balkanski tok. Rusi u ovom trenutku čvrsto sede u Srbiji, neće niko praviti konverziju vlasništva NIS-a ako to ne bude morao”, rekao je on, javlja Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dodao je da i ako bude morala da se pravi konverzija u kojoj bi Srbija postala većinski vlasnik, „to će biti samo iz formalnih razloga”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konverzija vlasništva Naftna industrija Srbije (NIS) energetska kriza sankcije rusiji rat u ukrajini ljubodrag savić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana