Tekst objavljen: 10.12.2012 10:20        


Amerikanci su u oktobru češće koristili kreditne kartice, trošili više na školovanje i kupovinu automobila što je dug potrošača podiglo na rekord svih vremena.

Amerikanci nikad nisu bili zaduženiji nego danas

Federalne rezerve su objavile da su potrošači oktobra zaduženje povećali za 14,2 milijarde dolara čime je ono poraslo na rekordnih 2.750 milijardi dolara.

Zaduživanje u kategoriji koja obuhvata automobile i studentske kredite povećano je za 10,8 milijardi dolara. Zaduživanje po kreditnim karticama poraslo je za 3,4 milijarde dolara što je tek drugi mesečni porast za poslednjih pet meseci.

Upotreba kreditnih kartica drastično je opala od kreditne krize 2008. Pre četiri godine, Amerikanci su imali 1.003 milijarde dolara duga na kreditnim karticama, što je bio rekord svih vremena. U oktobru ove godine, ta cifra je bila 17 odsto niža.

Tokom istog perioda, studentski krediti su dramatično porasli. Kategorija koja uključuje automobile i studentske kredite je 22 odsto veća nego jula 2008. Time se održava i to što su mnogi Amerikanci koji su izgubili posao, odlučili da se vrate u škole, da se obuče za novu karijeru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
SAD sjedinjene američke države Amerika amerikanci zaduženost dugovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana