Tekst objavljen: 07.08.2013 9:30        


Poslovne banke u Srbiji trebalo bi da dobro povedu računa o pristupu svojim klijentima ili bi im se, u suprotnom, moglo dogoditi da ostanu bez njih.

Banke će se boriti za klijente ili ostaju bez njih

Naime, kako pokazuju rezultati ankete finansijskog portala Kamatica, na pitanje šta bi mogao da bude razlog da promene banku svega četiri procenta anketiranih kaže da ne bi uopšte menjalo banku.

Takođe, još tri procenta građana kažu da im je svejedno jer su „sve banke iste“.

Sa druge strane, čak 40 procenata anketiranih tvrdi da bi ih na promenu postojeće banke najpre naterala bolja ponuda u drugoj banci.

Istovremeno, pogoršanje ponude u trenutnoj banci, odnosno povećanje troškova ili kamatnih stopa, „oteralo“ bi četvrtinu potojećih klijenata iz banaka.

Da građani ne brinu previše o stabilnosti poslovanja banaka pokazuje podatak da bi tek sedam odsto klijenata napustilo banku zbog straha od njenog kolapsa.

Loš odnos službenika banke i sporost i neažurnost u poslovanju loš su signal za svakog petog klijenta.

A zbog čega biste vi promenili banku?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

5 komentara

  1. User image
    NemamDevojku 07.08.2013 10:18

    Menjam čim nađem banku gde mi službenica na šalteru kaže "Može!" na svako moje pitanje

  2. User image
    misko 17.08.2013 15:31

    sada cu peti put od 2000 promeniti.radi se o piraeus banci.e banking odvratan radi samo na exploreru i to nikako,u filijali ljubazni a sve sto se tice centrale sporo neazurno jednom reci ocaj.

  3. User image
    Dana 20.08.2013 19:15

    Postupak oročavanja deviza u svim bankama je izuzetno spor, a u pojedinim (npr. Intesa) krajnje iritantan. Da bih oročila devize službenik je od mene tražio podatke o zaposlenju, njegovom trajanju, prosečnim primanjima... Tek na moje uporno insistiranje priznao je da nisam u obavezi da dam ove podatke. A i čemu? Pa ne dižem kredit, nego im ostavljam svoj novac (uzgred, po bezobrazno niskim kamatama). Nekada si jednostavno dobijao štednu knjižicu i ceo posao je bio gotov za tri minute!

  4. User image
    Aca 04.10.2013 10:08

    Menjam Postansku stedionicu pod hitno!!!Kod njih imam tekuci racun vec 28 godina,daju mi dozvoljeni minus i ja ga maksimalno koristim,a onda mi zbog toga ne daju cekove,kredit,platne kartice,jednom recju nista ne daju.Cekove sam poslednji put dobio 2008 godine!

  5. User image
    bjanka 26.03.2015 11:30

    Ukoliko banka sam prosla pireus je definitivno najgora.pocev od sluzbenika pa do usluga u toj banci!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke klijent banke klijenti banke prava klijenta banke zaštita klijenata banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana