Tekst objavljen: 02.10.2012 12:33        


Sud u Mariboru prihvatio je zahtev fudbalera Amira Karića (39), nekadašnjeg reprezentativca Slovenije, da zbog nesposobnosti plaćanja svojih finansijskih obaveza proglasi lični stečaj.

Bankrotirao fudbalski reprezentativac Slovenije

Naredne četiri godine on će tako morati da plaća samo alimentaciju za dvoje maloletne dece, ali ne i dospele poreske i druge obaveze.

Mogućnost proglašenja ličnog stečaja za preduzetnike, ali i za privatne osobe koje su dospele u finansijske teškoće u Sloveniji je zakonom uvedena 2008. godine. Može je tražiti osoba koja je dospela u finansijske teškoće i postala insolventna, ali i njegovi poverenici.
Nekadašnji igrač slovenačke reprezenacije iz njenog "zlatnog razdoblja" od 1996. do 2004, kada je nastupala na evropskim i svetskim prvenstvima, odigrao je za nacionalni tim 64 utakmice i postigao jedan gol.

U prijavi za lični stečaj naveo je da kao trener mladih u fudbalskom klubu Maribor, zajedno s rentom koju je zaradio kao fudbaler nema prihode veće od 1.000 evra bruto i da je vlasnik jedne garaže.

Sud je odobrio postupak četvorogodišnjeg kontrolisanog ličnog stečaja tokom kog ne sme da raspolaže imovinom, a još mora da se utvrdi obim stečajne mase i potpuna potraživanja svih dužnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
amir karić lični stečaj fudbaler slovenija lični bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana