Tekst objavljen: 11.10.2012 12:19        


Zakon o akcizama stupio je na snagu pre desetak dana, ali još nisu doneta podzakonska akta koja će precizirati postupak povraćaja dela akcize na naftne derivate Kako kažu u Ministarstvu finansija, pravilnik će biti usvojen sledeće nedelje.

Beogradski taksisti najavljuju poskupljenje

Pravo na povraćaj dela akcize, po slovu zakona, imaju transportna preduzeća, koja obavljaju javni prevoz, kao i taksisti, i to u iznosu od pet dinara po litru.

Taksi prevoznici se još nisu obratili Poreskoj upravi za povraćaj akciza za utrošeno gorivo. Kod njih je problem što nisu ni upućeni u to na koji način, ni po kojim uslovima mogu da ostvare olakšice.

- Iznos od pet dinara po litru goriva nama ne donosi veliku uštedu, jer to je mesečno, od 1.200 do 1.500 dinara - kaže Vlada Bulatović, predsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda.

- Za desetak dana imaćemo sastanak sa gradonačelnikom na kojem ćemo se dogovoriti o eventualnoj promeni cena taksi usluga. Poskupljenje je za nas neminovno jer cene nismo menjali od kada je litar goriva koštao 72 dinara, a evro bio 86 dinara - dodaje on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
taksi taksisti cena prevoza poskupljenje cene goriva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana