Tekst objavljen: 13.12.2012 15:12        


Ne treba očekivati poskupljenje osnovnih životnih namirnica od nove godine kada prestaje da važi Uredba o ograničenim maloprodajnim maržama na 10 procenata.

Delez: Nema poskupljenja namirnica u Srbiji

- Neće biti poskupljenja ukoliko proizvođači ne budu podizali cene - rekla menadžer za odnose sa javnošću u trgovinskom lancu Delez Srbija Martina Petrović.

Prema njenim rečima, naše tržište treba da funkcioniše kao konkurentno i otvoreno, da se cene formiraju slobodno, a ne aministrativnim merama tako da nakon prestanka važenja uredbe ne treba očekivati poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Vlada Srbije prošle godine 31. decembra ograničila je na šest meseci maržu za osnovne životne namirnice na 10 procenata, koja je 30. juna produžena na još šest meseci, tačnije do kraja godine.

Uredbom je ograničena marža na pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo suncokretovo ulje, termički obradjeno kravlje mleko (pasterizovano, sterilizovano), jogurt, beli kristalni šećer i svinjsko, govedje i kokošje sveže meso i slatkovodnu ribu.

Govoreći o poslovanju Delez Srbija u 2012. godini, u čijem su sastavu Maxi i Tempo trgovine, Petrović je istakla da je kompanija zadovoljna prometom i finansijskim rezultatima kao i da je region jugoistočne Evrope u trećem kvartalu dao zamajac i rast celoj Delez grupi, posebno Srbija i Grčka.

Srbija je tržište na kome će Delez ostati, dalje investirati i u planu je izgradnja velikog distributivnog centra čim bude potpisan ugovor za lokaciju, naglasila je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
delez Delhaize kupovina potrošači potrošačka korpa cene poskupljenje životne namirnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana