Tekst objavljen: 10.06.2013 15:06        


Tehnički uređaji, bela tehnika i nameštaj mogu se kupiti na kredit i bez odlaska u banku. To su takozvani brzi potrošački zajmovi, koje banke odobravaju bez velike procedure u prodavnicama, a potrebno je samo da potpišu zahtev.

Dobro računajte: Krediti u trgovinama - najskuplji

Pogledajte kompletnu ponudu potrošačkih kredita, izaberite najbolji


Međutim, za ovako ekspresnu uslugu i cena je paprena. Kamate se kreću od 35 do 47 odsto na godišnjem nivou, odnosno duplo više nego ako bi uzeli klasičan potrošački zajam.


BEZ PAPIRA

Neke banke za manje iznose, na primer do 60.000 dinara, građanima odobravaju brzi kredit samo uz ličnu kartu bez overavanja potvrde o zaposlenju. Ipak, potrebno je da budući klijent dobija primanja na tekući račun, kao i da poseduje stalnu adresu i telefon u kući i na poslu.
Brzi potrošački krediti odobravaju se zavisno od banke u iznosu od 8.000 do 400.000 dinara, sa rokom otplate na 60 meseci. Neki bankari zajme, na primer, belu tehniku na period od četiri godine, za računare i klima uređaje, mobilne telefone na 24, a za nameštaj na 60 meseci.

Od dokumenata potrebni su lična karta, potvrda o zaposlenju i primanjima, a bankar dolazi sa laptopom u prodavnicu, proverava kreditnu sposobnost budućeg klijenta i obrađuje kredit. Rata se uplaćuje svakog meseca na račun banke koja je odobrila ovaj zajam.

Ako neko odluči da kupi laptop uz brzi kredit u vrednosti od 39.990 dinara, na tri godine, sa kamatom od 46,60 odsto, koliko pojedine banke zaračunavaju, svakog meseca će otplaćivati po 1.750 dinara.

Na kraju otplatnog perioda, njega će ovaj računar koštati gotovo duplo više ili 68.820 dinara!

Kao sredstvo obezbeđenja za kredit u prodavnici banka koristi blanko potpisanu menicu koja može da se aktivira u slučaju da se kredit ne izmiri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošački krediti krediti kupovina banke trgovci zaduživanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana