Tekst objavljen: 12.08.2013 12:27        


Ako je suditi po izveštajima nemačkih medija iz hrvatskih i crnogorskih turističkih centara, građani trenutno najmoćnije države u Evropi, zaobilaziće Jadran u „širokom luku“. Nemački mediji pišu o paprenim cenama na hrvatskoj obali, ali i o moralnim pridikama turistima.

Jadran ove godine preskup i za nemačke turiste

Naglašavaju i da Hrvatska, kao i Crna Gora imaju mnogobrojne komunalne probleme koji često remete odmor njihovim gostima. Ističe se i da „Hrvatska plaši turiste zabranama i paprenim cenama“.

LEŽALJKE 20 EVRA

Kao ekstremni trošak u Hrvatskoj i Crnoj Gori, nemački magazin navodi ležaljke. Dok neki hrvatski hoteli za suncobran sa dve ležaljke traže 20 evra na dan, troškovi za to na crnogorskom Svetom Stefanu iznose čak 75 evra“, ukazuje nemački izveštači.
Cene u ugostiteljskim objekima, međutim, nisu nimalo prijatne, čak ni mnogo bogatijim Nemcima. Za kapućino mnogi traže i pet evra, a flašica vode je i do četiri evra.

S druge strane, navodi Štern, pojedini hotelijeri su reagovali na manje interesovanje turista za Hrvatsku. Ponudili su i do 50 odsto više cene.

Uz paprene cene, Nemci navode i probleme oko nestašice vode na Šolti i Pagu, kao i da su turisti na otoku Murteru često bili bez struje. Ništa bolje nije, kako navodi „Štern“, ni u crnogorskoj Budvi, gde je tokom samo jednog dana struja nestajala tri puta, svaki put po nekoliko sati.

Turisti kojima je ponestalo keša, u mnogim centrima Hrvatske imali su mnogo problema da upotrebe kreditne kartice. Mnogi restorani i radnje odbijali su da prihvate plastičan novac.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene odmor letovanje Crna Gora Hrvatska jadran turisti turizam more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana