Tekst objavljen: 30.11.2012 17:16        


Finansijski portal Kamatica i Alpha Bank nagradili su vlasnicu najstarije štedne knjižice u Srbiji. Nagradni konkrus “Štedi, znaš da vredi” finansijskog portala Kamatica, najviše je obradovao Leposavu Mirosavljević iz Beograda.

Kamata od 75 odsto za najstariju štednu knjižicu

Ona je zahvaljujući svojoj štednoj knjižici iz 1937. godine nagrađena novom štednom knjižicom Alpha Bank sa depozitom od 500 evra, oročenom na 6 meseci po kamatnoj stopi od čak 75%. Kamata je, naime, jednaka godinama starosti prijavljene štedne knjižice.

- Osnovni motiv organizovanja konkursa ‘Štedi, znaš da vredi’ bio je da građane podsetimo na pravu vrednost štednje. Želimo da ih motivišemo da planiraju svoje troškove i da neke svoje buduće kupovine realizuju kroz štednju. Štednja nije samo pitanje uzdržavanja, kako to mnogi shvataju, već je pre svega pitanje odgovornosti prema samom sebi i svojim finansijama - rekao je Dušan Uzelac, osnivač i izvršni direktor portala Kamatica.

Zoran Stojaković, direktor Poslovne mreže Alpha Bank naveo je da je osnovni razlog podrške Alpha Bank ovakvom konkursu bila činjenica da ta banka ima višedecenijsku tradiciju kada je u pitanju štednja i poverenje klijenata.- Prvi štediša poklonio je poverenje Alpha Bank pre više od 130 godina i naša je želja bila da to poverenje klijenata uzvratimo i da pokažemo šta znači negovati prave vrednosti. Alpha Bank u Srbiji ima udeo na tržištu od 5% kada su u pitanju depoziti, što je uzimajući u obzir broj banaka u Srbiji, odličan pokazatelj velikog poverenja štediša u Alpha Bank - rekao je Stojaković.

Leposava Mirosavljević, čija je pobednička knjižica stara čak 75 godina, objasnila je da je knjižica koju je prijavila otvorena kada je imala samo 11 meseci:

- Kada sam imala 11 meseci moj otac je otvorio štednu knjižicu na moje ime. To je bilo prirodno u našoj porodici jer su i moj otac i moja majka već imali štedne knjižice i polagali svoju ušteđevinu u banku. Ova štedna knjižica je lepa uspomena na mog oca i na ušteđevinu koju smo trošili onda kada nam je bila neophodna. Zahvaljujem se Kamatici i Alpha Bank na ovoj nagradi - kazala je Mirosavljević.

Dodeljene i nagrade na najinteresantniju fotografiju i najlepšu priču

Kako bi one koji nemaju staru štednu knjižicu a cene vrednosti štednje takođe nagradili, portal Kamatica dodelio je nagrade u još dve takmičarske kategorije – “Najinteresantnija fotografija štedne knjižice” i “Najlepša priča o štednji”.U kategoriji “Najinteresantija fotografija štedne knjižice” stručni žiri izabrao je fotografiju Gojka Gojkovića iz Beograda. Autor najbolje fotografije nagrađen je telefonom marke Alcatel 555 i pre-paid paketom Vip štek u iznosu od 5.000 dinara, poklonom kompanije Vip mobile.

U kategoriji “Najlepša priča o štednji” jednak broj glasova dobile su priče Vladimira Đuričića iz Novog Pazara i Katarine Miljaković iz Aleksandrovca, koje je portal Kamatica nagradio specijalno dizajniranim paketom štednje.

Na konkurs “Štedi, znaš da vredi” koji je trajao od 5. do 26 novembra prijavilo se više od 200 učesnika, od čega je u kategoriji za nagradu “Najstarija štedna knjižica” bilo prijavljeno 144 štednih knjižica, neke stare i više od 100 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kamatica nagrada štednja štediše stara štednja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana