Tekst objavljen: 10.04.2013 11:11        


Ljubitelji Eplovih uređaja nije teško danima čekati i spavati ispred trgovina kako bi se što pre domogli novog modela iPhonea ili iPada, a u Kini u poslednje je vreme sve veći trend da studenti dižu kredite s velikim kamatama samo kako bi si mogli kupiti Eplov aparat.

Kinezi idu u dužničko ropstvo samo da kupe iPhone

Kineski student Jang Fan prošle godine je odlučio da kupi iPhone na rate, ali kada su počeli da stižu računi shvatio je da su rate prevelike i da sebi nije mogao da priušti Eplov telefon.

Kako bi se izvukao iz ove situacije i otplatio dug, našao je posao u jednoj građevinskoj kompaniji u kojoj je – nosio cigle. - Da mogu ponovo da razmislim, radije ne bih kupio iPhone 4 - rekao je Fan.

Ovo je samo jedan od slučajeva u kojima studenti u Kini kupuju Eplove telefone i tablete iako sebi to često ne mogu da priušte pa je samo u gradu Vuhanu u poslednjih godinu dana oko 20.000 studenata podiglo kredite s velikim kamatama kako bi kupili nove gadžete, ponajviše iPhone i iPad.

Ovakvi su slučajevi sve češći u Kini pa se zbog kredita koje im daju banke bez obzira što nisu sigurni hoće li te kredite moći da otplate, studenti zadužuju iako novac ne mogu da vrate pa se na kraju moraju zaposliti ili pitati roditelje da im pomognu u otplati kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
otplata kredita kašnjenje u otplati kamata kamate kredit krediti epl apple ajped iPad ajfon iphone kinezi kina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana