Tekst objavljen: 21.05.2013 8:50        


Srpsko tržište preplavili su jeftini tehnički uređaji manje poznatih marki. Mobilni telefoni, šporeti, frižideri, mašine za veš i sitni kućni aparati nikada nisu bili pristupačniji. U isto vreme, ovi uređaji imaju sve kraći vek trajanja koji, po pravilu, ističe kada i garancija, a popravka košta skoro koliko i novi uređaj.

Kućna tehnika nikad jeftinija i nikad lošija

Nekada se znalo koji poznati brend ima najbolje televizore, koji veš-mašine, koji proizvođač nudi najbolje frižidere i čiji su telefoni najotporniji.

Danas, kada je cena važnija od kvaliteta, niska kupovna moć potisnula je u drugi plan kvalitetne i skuplje tehničke uređaje, a na njihovo mesto došli su oni jeftiniji, manje zvučnih robnih marki.

Kako se i na tržištu tehnike izgubio srednji kupac, najviše se prodaju ili izuzetno skupi modeli, ili vrlo jeftini.

Kako besparica čini svoje, veš-mašina manje poznatih proizvođača danas može da se kupi i za manje od 20.000 dinara, a upućeni objašnjavaju da iole kvalitetna mašina ne može da košta manje od 25.000, dok su bolji modeli i duplo skuplji.Iako su svesni da manje novca često donosi nešto lošiji kvalitet, kupci jeftinijih tehničkih uređaja svaki put se iznova iznenade kada, posle samo godinu-dve uređaj prestane da radi.

Da ovo nije slučajnost, upozorio je i Evropski pokret potrošača, čija je analiza pokazala da savremena veš-mašina počinje da se kvari posle pet godina, televizor posle dve, a mobilni telefon pravi probleme korisniku posle samo godinu dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zaštita potrošača prava potrošača potrošači kupovina bela tehnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana