Tekst objavljen: 02.10.2012 10:45        


Nemački lanac supermarketa kupio je plac preko puta Brikolaža u Duvaništu, gde će graditi svoju prvu od tri prodavnice u Nišu. Načelnik gradske Uprave za imovinu Ljubiša Janić, kaže da je Lidl dokupio i okolne parcele.

Lidl kupio zemljište za prodavnicu u Nišu (Di'Medici/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

- Pošto je gradska parcela mala za potrebe koje Lidl traži, znam da su otkupili i privatne parcele koje su u tom zahvatu i biće od prilike jedan hektar zemljišta za potrebe Lidla - rekao je Janić koji dodaje da izlicitirana lokacija nije jedina u Nišu i da su predstavnici Lidla zainteresovani za još dve lokacije u najvećem gradu juga Srbije.

- Ne možemo da saopštimo kada će biti otvoreni supermarketi. Cilj našeg poslovanja je da obezbedimo veći broj lokacija u Srbiji, a zatim istovremeno otvorimo više objekata. Svi objekti će biti veličine oko 2.000 m2 – rekla je polovinom juna E-kapiji Jovana Krstić iz sekretarijata za nekretnine Lidla.
Po ugovoru o prodaji, rok za "privođenje nameni" parcele, odnosno otvaranje marketa je septembar 2015. godine.

Lidl je do sada kupio placeve u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Valjevu, a najavljeno je da će novosadski Lidl biti završen do kraja 2013. godine.

Ekonomski stručnjaci prognoziraju da će sa dolaskom Lidla u Srbiju doći i niže cene u supermarketima, jer kako kažu u njihovim objektima je četiri do pet puta manje artikala nego u drugim supermarketima. Nabavljaju ih u velikim količinama, pa im dobavljači daju povoljnije uslove.

Stručnjaci kažu da Lidl prednost daje stranim brendovima, a preferiraju i svoju robnu marku. U takvim uslovima poslovanja moguće je obezbediti niže cene. Lidl se fokusira na niže cene, a kao posledica toga je sužen asortiman proizvoda, ističu stručnjaci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lidl trgovine kupovina potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana